Od 25. do 27. lipnja Splićani su jedrili na ruti Split - Jelsa - Split po 68. put. Naravno, riječ je o Jelsi na otoku Hvaru, a ove godine je izabran ovaj termin, da bi se dao dodatni značaj i podrška regati tradicionalnih barki koja se u subotu organizirala u susjednoj Vrboskoj.

Sudjelovala je 21 jedrilica s tim da je flota bila sastavljena od klasičnih obiteljskih krstaša, pa do nabrijanih jurilica koje su u ulozi favorita na svakoj regati na kojoj se pojave.

U petak je start bio predviđen za 10:00, ali zbog bonace se pomaknuo kako vremenski tako i pozicijom. Iskorištena je standardna rezervna lokacija za situacije poput ove, odnosno, flota je put Jelse odjedrila od Splitskih vrata.

Na povratku ih je pratilo malo više sreće po pitanju porivne sile. Startalo se po laganom burinu koji je nakon prolaska kroz Vrata prebacio na lagani maestral.

U obje etape prvi do cilja stiže Magnum x3 tako da je proglašen najbržom jedrilicom na regati, dok je raspored ostalih sudionika raspoređenih po grupama dostupan na ovom linku.

Regata je bila i dobro multimedijalno popraćena, a link na foto i video materijale možete pronaći ovdje.

Naslovna foto: Miro Lelas

 

Back To Top