U subotu i nedjelju 14. i 15. studenog u Ičićima se okupila hrpa mladih jedriličarki i jedriličara na prvoj jubilarki u organizaciji YC Croatia. Inače se regata organizirala za kadete u klasi Optimist, ali ove godine zbog reduciranog broja regata za ostale klase napravljena je izmjena Oglasa regate, pa je dozvoljen i nastup natjecateljima u klasama Laser 4.7, Laser Radial i 420.

Optimista se okupilo 57, Lasera 4.7 prijavilo se 11, Radiala 10 i 4 posade u klasi 420.

Unatoč velikoj želji svih koji su stigli da vikend provedu na moru u nadmetanju, većinu vremena su ipak proveli na kopnu zbog nedostatka vjetra. Regatni odbor je dao sve od sebe da se napravi što više jedrenja, ali jednostavno nije išlo. Istina, neki su jedrili malo više, neki manje.

U subotu su Optimisti odjedrili jedini plov tog vikenda. S obzirom na nepovoljnu prognozu, mnogi su shvatili da je svaki osvojeni bod više nego bitan, pa su u regatu ušli s velikom željom za dokazivanjem i unijeli su više rizika nego je trebalo, pa su taj jedini start prestupili. Čak pet jedriličara je bodovano s OCS-om, dok ih 9 nije stiglo do cilja... 

Tako da je redoslijed jedinog subotnjeg jedrenja u nedjelju proglašen finalnim, pa su najbržima proglašeni Vito Fili iz JK Vega, te Galebaši Mark Maglica i Luka Kamber, a točne plasmane svih ostalih možete pronaći na ovom linku. Inače, u subotu se jedrilo po laganom jugozapadnjaku.

Stariji kolege u Laserima i u 420 odradili su nešto bogatiji program. Laseri su odjedrili po dva plova, dok je kvartet iz 420 uspio skupiti čak tri plova.

Zanimljiv podatak je da su u te tri klase dominirale djevojke. U oba plova za L4.7 najbrža je bila Carla de Carina iz Crikvenice. S dva druga mjesta najbliži joj je bio Leon Braut iz JK Punat, dok je Opatijska Tija Dujmović osvojila broncu. Točne plasmane svih ostalih možete pronaći na ovom linku.

Među Radialima je bilo malo neizvjesnije, jer je četvero prvih bilo unutar tri boda razlike! Nakon zagrijavanja i osvojenog trećeg mjesta u prvom plovu, pobjeda u drugom osigurala je našoj najboljoj jedriličarki mlađe generacije, u Radialu, konačnu pobjedu ispred Antonia Lukšića iz JK Opatija i domaćina Matije Reljanovića. Njih dvojica su imali jednak broj bodova, ali Antonio je imao jednu pobjedu. U rezultatima je zapisano obrnuto, ali ispravljeno je na proglašenju pobjednika.

A društvo iz 420 imalo je najviše sreće i odjedrilo je tri plova. Sve četiri posade bile su jednako raspoložene i rezultatska neizvjesnost bila je prisutna kao na rijetko kojoj regati! Prve dvije posade imale su po 7 bodova, dok su iduće dvije svoja mjesta osvojile sa po 8 bodova! Ponovno su prevagu u plasmanu odnosila prva mjesta, pa čak i plov u kojem su osvojena. O čemu je točno riječ možete pročitati u rezultatima na ovom linku.

Da... nedjeljna jedrenja su se održala po laganoj tramuntani koja je kasnije okrenula na lagani levanat.

 

Naslovna foto: YC Croatia

 

Back To Top