Danas u 14:30 starta 24. izdanje regate La Duecento. Najkraći opis je 200 NM za posade sastavljena od dva člana.

I ove godine ćemo imati naše predstavnike na ovoj ruti, a to će biti posada jedrilice Full of life Ola na kojoj će jedriti Ivica Kostelić i Darko Prižmić.

Njih dvojica su u marinu Porto Santa Margherita krenuli direktno s cilja Jadranske regate na kojoj je Darko bio član posade jedrilice Munjek F.

Ruta regate nije komplicirana. Nakon starta ispred Caorle jedriličari moraju obići oznaku Grado, zatim oko Suska i natrag u Caorle.

Koliko se može vidjeti na video snimci koju je Ivica podijelio na Facebooku imali su vrlo dobre uvjete za transfer, dok će im uvjeti na regati biti nešto bolji nego za vrijeme Jadranske regate. 

Po informacijama s web stranice organizatora na regati sudjeluju čak 74 posade. Uglavnom je riječ o talijanima, a po nekoliko predstavnika imaju još i Njemačka, Austrija i Slovenija. Među slovencima se može pronaći i First 40.7 Macropus. Ovo je ime koje možemo pronaći na startnim listama skoro svih offshore regata na Jadranu. Jedina kraća pauza je bila ovu zimu kad se na njih u Lastovskom portu, nakon povratka s Middle sea racea, "naslonio" trajekt pa su morali na remont.

U skupini "X Due"naši predstavnici su u konkurenciji od 14 dvojaca.

Nadamo se da će Ivica i s ove regate pripremiti zanimljivi video uradak, a za one koji su propustili njegov izvještaj s Jadranske regate toplo preporučam da kliknu na ovaj link.

 

Naslovna foto: Ivica Kostelić

 

Back To Top