Mladi jedriličari i jedriličarke iz regije jug odjedrili su svoju prvu kvalifikacijsku regatu u jesenskom turnusu. Okupili su se s južne strane Marjana na platou jedriličarskog kluba Labud koji im je bio domaćin od petka 24. pa do nedjelje 26. rujna.

Na startnom popisu našla su se 94 imena is svih Dalmatinskih klubova, a uz već iskusne natjecatelje brojno stanje su pojedini klubovi popunili s perspektivnim pojedincima koji su izašli iz ljetnih škola jedrenja.

Srećom, lagani maestral bio je glavni generator kretanja po moru, tako da su i ti novaci mogli bez straha prejedriti cijelo regatno polje.

U petak je polje postavljeno ispred Splita i na toj lokaciji su se uspjela odjedriti tri jedrenja, dok se u subotu flota pozicionirala kod Čiova i ovog puta po sličnom maestralu odjedrila dva plova.

To je ujedno bio cjelokupan odrađeni program, jer je u nedjelju vladala bonaca i nije odrađen niti jedan plov.

Ono što je RO posebno istaknuo je to da nije niti jednom upisan BFD, UFD i slične kratice, a jedino se u rezultatima može pronaći nekoliko DNF-ova i DNS-ova, drugim riječima regata je bila dosta smirena i opuštena.

Što se tiče rezultata, dečki su bili mnogo spremniji i zauzeli su prvih 11 mjesta. Svi u toj skupini su pokazali da su ovo ljeto proveli u kvalitetnim treninzima, te nije bilo nikog tko je izrazito dominirao. To dobro ilustrira podatak da prva tri jedriličara su pobijedila u tri od pet jedrenja s tim da drugoplasiranom Bepu Duplančiću (JK Labud) najbolji rezultat je 2. mjesto.

Pobjednik, Roko Čepić Zokić (JK Labud), imao je dvije pobjede i pobjedu je odnio za samo jedan bod nakon što se odbacio najlošiji rezultat, a broncu osvaja kolega im s druge strane Marjana - Toma Smirčić (JK Split) koji je ujedno i najbrži u skupini do 12 godina starosti.

Foto: JK Labud

U konkurenciji djevojčica najbrža je Kiara Radnić (JK Val). Ona je regatu završila na 12. mjestu, dok joj je društvo s postolja, Nina Marušić (JK Zvir) i Valentina Jelić (JK Mornar) zauzelo 14. i 15. poziciju u generalnom plasmanu.

Najbolja djevojčica među kolegicama do 12 godina bila je Lucia Zoe Jukić iz JK Uskok na 27. mjestu.

Kompletne rezultate regate možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: JK Labud

 

Back To Top