Ovo trodnevno okupljanje najmlađih jedriličara prošlog vikenda na izbornoj regati klase Optimist koju je organizirao JK Uskok je bilo obilježeno vrlo lošim vremenskim uvjetima po pitanju vjetra. Prevladavao je sjeverozapadnjak koji je puhao u prosjeku oko 6, 7, a nekad i s čak 8 čvorova.

Po ovakvim uvjetima regatni odbor je uspio organizirati samo tri plova, po jedan plov svakog dana natjecanja s tim da je posljednje jedrenje organizirano u posljednjim mogućim trenucima po maestralu koji je se pojavio u Zadarskom kanalu u ranim poslijepodnevnim satima.

Nastupilo je 77 dječaka i djevojčica s cijelog Jadrana i svi su jedrili zajedno u istoj skupini. Da im je bilo vrlo napeto za osvajanje što bolje pozicije u ovako velikoj floti govori i podataka da je dosta natjecatelja diskvalificirano na crnu zastavu u prva dva plova!

Najzadovoljniji je iz Zadra otišao član JK Clivo, Pulek Buba koji je ujedno i vodeći na zajedničkoj kriterijskoj ljestvici klase Optimist za period između 1. rujna 2017. i 23. travnja 2018.. Na drugom mjestu je završio član JK Split Lovre Bakotić koji je također i drugoplasiran na kriteriju, a trećei u Zadru je završio Mistral Matulja iz JK Istra.

Slijedeća izborna regata klase Optimist je već od 27. do 29. travnja u Splitu, a domaćin je JK Mornar. Do tada možete preko ovog linka napraviti analizu rezultata u Zadru.

Kao i uvijek, regatu u Zadru je svojim objektivom pratio Nikola Šiško, a njegovu fotogaleriju možete pronaći na ovom linku.

 

Naslovna foto: Nikola Šiško

 

Back To Top