Od 14. do 20. lipnja trajale su pripreme Hrvatskih reprezentativaca u klasi Optimist, a koji će nastupiti na Europskom prvenstvu u Scheveningenu u Nizozemskoj.

Prvenstvo će se organizirati od 23. do 30. lipnja, dok je prvi natjecateljski dan ponedjeljak 25. Tako da naši kadeti nakon što se vrate sa Zlarina imaju samo jedan slobodan dan za odmor i da doma uzmu čistu odjeću i pozdrave obitelji. Pripreme je vodio glavni trener ove ekipe, g. Robert Jurinčić.

Na Zlarinu se okupila brojna kadetska flota, oko 50 mladih jedriličara i jedriličarki, jer su jedriličarski klubovi iz Pule, Opatije, Crikvenice, Zagreba, Zadra, Šibenika i Vodica izabralo baš ovaj otok za ljetne pripreme. Kako nam je g.Jurinčić ispričao skoro sve dane su jedrili po buri, dok su samo posljednjeg dana regate očekivali maestral. To je reprezentaciji osiguralo dobre uvjete za treniranje predstartnih procedura, ponašanja u gužvi i kratkih regata. Uz to se još svako jutro radilo na kondiciji. U svakom slučaju klinci su imali u potpunosti ispunjene sve dane i 24 sata dnevno su živjeli jedrenje.

Uz trenera Jurinčića u Nozozemsku ide i g. Josip Golem u ulozi vođe puta.

Reprezentacija je sastavljena od četiri dječaka i tri djevojčice:

  • Tin Fike, JD Val - Crikvenica
  • Leon Scheidl, JK Clivo - Pula
  • Tristan Tol, JK Clivo - Pula
  • Roni Bobovnik, JK Zagreb - Zagreb
  • Carla de Carina, JD Val - Crikvenica
  • Noela Petešić, JK Uskok - Zadar
  • Ema Samaržija, JK Sv.Nikola - Zagreb

S njima su trenirale i njihove dvije rezerve: Petra Marendić iz JK Mornar - Split i Maroje Škoro iz JK Split - Split, te najboljih pet jedriličara u kategoriji do 12 godina.

U Scheveningenu će se jedriti samo flotno Europsko prvenstvo, dok se ekipno EP, odnosno "team race" već nekoliko godina jedri na talijanskom jezeru Lago di Ledro. Uvjet za nastup na Ledru je plasman među prvih 16 ekipa godinu ranije. To nije uspjelo našim kadetima prije godinu dana, pa ove godine nije formirana i ekipa za ovaj način jedrenja.

 

Uz kadete se na Zlarinu pripremali i juniori u Laserima. Oni za cilj imaju Svjetska prvenstva koja će se održati u Poljskoj, a trenutno su pod nadzorom skupine trenera među kojima su Theo Pizzul, Sanjin Šikić, Luka Krivičić... Laseri standard do 21 godine, kao i ženski radiali do 21 godine termin imaju od 1. do 8. srpnja, a Laseri 4.7 termin imaju od 9. do 17. srpnja. Obje regate će se jedriti u gradu Gdynia.

 

Back To Top