U subotu 14. siječnja odjedrena je prva službena regata iz ovogodišnjeg kalendara HJS-a. Domaćini i organizatori bili su Biograjci, a regata je organizirana povodom Sv.Stošije, zaštitnice grada.

Ovo je bio 24. put što se regata organizira, a osim što je sastavni dio programa kojim se obilježava dan grada ujedno je i jedan od načina pojačavanja prijateljstava Biograda s mnogim drugim gradovima u Hrvatskoj i inozemstvu. Također u nazivu ima i jednu komponentu kojom njen naziv spada u jedne od najduljih naziva inače.

Naime, kompletni naziv regate je "24. Regata Sv.Stošije zaštitnice Grada & 31. godišnjica međunarodnog priznanja RH, Dan grada i Regata gradova prijatelja Biograda".

Ove godine na startu bilo je 9 jedrilica i jedan katamaran na kojima su kormilari bili jedriličari koje možemo susresti na svim regatama koje organizira YC Biograd, dok su im posade bile sastavljene od članova delegacija gradova prijatelja koje su u Biograd stigle ove godine. 

Vrijeme je apsolutno poslužilo organizatore jer je dan bio sunčan, a puhala je ugodna bura koja je u poslijepodnevnim satima okrenula na tramontanu.

Za vrijeme jedrenja vjetra je bilo uglavnom oko petnaestak čvorova, a odlučeno je da će se odjedriti samo jedan plov i to na kratkoj ruti koja je bila na potezu rive, svjetionika Kočerka, te otočića Planca i Sv.Katarine.

S obzirom na vjetar i duljinu rute jedrenje je bilo brzo, ali slatko, a poredak u cilju bio je sljedeći:

  1. Elan 350 - JK Opatija, Ivica Miković
  2. Vektor 36 - YC Biograd, Želimir Mazor
  3. Elan 434 - JK Samobor, Dubravko Poznić
  4. First 40.7 - JK Samobo,r Željko Klarica
  5. Elan 45 - JK Samobor, Marjan Lokmić
  6. Elan 40 - JK Samobor, Željna Labinjan
  7. Elan 40 - YC Biograd, Boris Skomina
  8. Elan 40 - JK Uskok, Žarko Juraga
  9. Bavaria 32 - JK Spužvar, Mladen Jurković
  10. Bali 4.1 - JK Val, Igor Spahija

Galeriju snimljenu na moru i rivi možete pronaći na ovom linku, a ako vas zanima kako je bilo godinu dana ranije tada možete provjeriti i ovaj link.

 

Back To Top