Suradnja JK Delfin iz Pule i JK Brioni iz Fažane rezultirala je vrlo atraktivnom regatom koja je u Puli okupila čak 52 jedrilice iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, a jedan kormilar je imao čak i Južnoafričku putovnicu.

Kao što je i najavljeno regata je imala bogat kulturno zabavni program. Sva događanja otpočela su u petak navečer, nastavljeno je u subotu centralnim događajem, odnosno jedrenjem, a u nedjelja je prošla u opuštenom tonu s izletom na Brione.

Bilo je fantastično! Koncertom za zagrijavanje krenuli smo u petak na Riječkom gatu u Puli, uz saksofone i bubnjeve, nastavili uz odličan race u subotu koja nam je bila uz buru te konkurenciju odličnih jedriličara i entuziasta u svim grupama.
Završili smo uz feštu proglašenja u Fažani do ranih jutarnjih sati, a nedjelju smo prepustili ležernom izletu na Brijune.
Svi sudionici zahvaljivali su nam se na pozivu i na izuzetno dobroj organizaciji te se sami pozvali i za sljedeću godinu :)
Ovo je druga uspješna međunarodna regata krstaša u ovoj godini koju organizira JK Delfin, a već za tri tjedna starta i treća koju organiziramo pod nazivom „Tko prije iz Pule na Unije”.

Sanja Vale Čupić, JK Delfin

Foto: JK Delfin 

Već u Pulskoj luci, na startu, natjecatelje je dočekala bura a koja je tijekom jedrenja puhala između 15 i 20 čvorova.

Flota je bila podijeljena po Openu gdje je organizirana dodatna podjela na racing i cruising skupine, a tko je iskazao želju mogao je nastupiti i u ORC-u.

Naravno, najveća konkurencija bila je među obiteljskim, cruising, krstašima, dok su prva mjesta odnijele posade na racerima, a tko je koje mjesto zauzeo možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: JK Delfin

 

Back To Top