U cijelom svijetu zadnji tjedan u mjesecu svibnju posvećen je ženama jedriličarkama, onima koje su to već isprobale ali nemaju puno prilike jedriti, kao i onima koje tek moraju postati jedriličarkama!

Nisam siguran koliko su jedriličarke u Hrvatskoj upućene u postojanje ovog tjedna, ali zato se jedna od naših najsvestranijih jedriličarki, Petra Kliba iz Pule, potrudila da upozna kako svoje sugrađanke, tako i sve one djevojčice, djevojke i žene u Hrvatskoj koje sanjaju o jedrima da je cijeli jedan tjedan u godini posvećen njihovim jedriličarskim aktivnostima.

U sklopu s tom idejom od danas, utorka 25. svibnja, na Bunarini, u JK Uljanik, žene će imati čast isprobati čari jedrenja. Naravno, s njima će ih upoznavati Petra Kliba. Inače, za one koji još nisu upoznati s njenim jedriličarskim uspjesima istaknimo samo to da je sa samo 19 godina, davne 1996. godine, oplovila svijet u regati “Honk Kong Challenge Round the World Race”!

Od utorka do četvrtka u jedrilicama Laser Stratos iz JK Uljanik, u jedrenje će uploviti puležanke koje su se prethodno prijavile za ovu inicijativu, dok će od petka do nedjelje ovaj trening postati internacionalan jer stižu žene jedriličarke iz Welcome on Board International tima koji u svijetu broju više od 70 članica iz 30 različitih zemalja.

 

WOBi je projekt koji je osnovan prije dvije godine na otoku Visu zajedničkim snagama Petre Kliba i talijanke Claudije Crespi na PMS regati za žene.

Moto WOBi sailing tima je pružiti ženama lakši pristup regatnom jedrenju i to sa jednom posebnošću, da svaki put u posadi bude po jedna djevojka iz svake nacije, što naravno uvjetuje da se na brodu govori engleski.

Jedna od članica WOBi tima, švicarka Valentina Venturi, ovaj će trening u Puli upotpuniti svojom inovacijom! Ona je prije godinu dana lansirala na tržište pametnu bovu Smark, koju ne morate sidriti, dakle nema ni sidra niti 50m konopa, već ju jednostavno dovezete daljanskim na svoju poziciju i ona uspije cijeli dan biti na tom mjestu i lako je premjestiva pomoću svoje vlastite energije.

Želite li upoznati ove amazonke pozivamo Vas da dođete u Pulu i stupite u kontakt s Petrom i svojim sudjelovanjem podržite ovaj svjetski tjedan ženskog jedrenja!

Naslovna foto: arhiva WOBi tima

 

 

Back To Top