Malena ekspedicija iz Jedriličarskog kluba Split provela je jedan siječanjski tjedan na pripremama u Grčkoj. Trener Mario Novak u Ateni je od 23. do 30. boravio s jedriličarima u klasi ILCA 4 - Norom Gotovac i Šimom Bosna Ruskovićem.

Do priprema u klubu Nautical Club Paleo Faleiro došlo je zahvaljujući prijateljskim vezama trenera Marija Novaka iz natjecateljskih dana:

Odlazak u Grčku desio se donekle spontano. Momci s kojima sam ja prije jedrio već su nekoliko godina također u trenerskim ulogama i u juniorskim kategorijama postižu izvrsne rezultate i lani kad smo se vidjeli na Svjetskom prvenstvu u Portugalu razgovarali smo o mogućnostima zajedničkih priprema.
Kako je sad kod nas kroz siječanj bilo hladno i imali smo hrpu bonaca na brzinu smo se dogovorili, sjeli smo u avion i odletjeli u Atenu.
Tamo su nas vrhunski ugostili. Dali su nam brodove i gumenjak i mi smo samo trebali doći.
Inače u Atenskom zaljevu postoji čak 11 jedriličarskih klubova, a najbolji primjer koliko se jedri je to da se na prosječnoj trening regati klase Optimist okupi oko 150 brodova.
Osim što smo odradili pripreme, sudjelovali smo i na jednoj njihovoj kriterijskoj regati za ILCA 4. Osim nas i domaćina jedrili su i jedriličari iz Bugarske i Mađarske.

Mario Novak, JK Split
Foto: Mario Novak Facebook

Na regati je Nora bila izvrsna i u ženskoj konkurenciji je osvojila srebrenu medalju. Inače je u generalnom plasmanu zauzela 13. mjesto, dok je Šime bio ukupno 27. dok je flota ukupno brojala 80 jedriličarki i jedriličara.

Foto: Mario Novak Facebook

Trenutno u JK Split trenira 12 juniora u klasi ILCA 4, a konkretno za Noru ovo je posljednja sezona prije prelaska u ILCA 6.

Po trenutnim planovi očekuju je nastupi na Europskom prvenstvu u Španjolskoj u travnju i na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj u srpnju.

Naslovna foto: Mario Novak Facebook

 

Back To Top