Od 18. do 20. veljače JK Opatija još jednom je ugostio najmlađe jedriličare na kriterijskoj regati klase Optimist.

Ukupno prijavljenih bilo je 74 i to isključivo iz zone "sjever", a s obzirom na trajanje regate može se reći da je bilo malo jedrenja, ali kad se uzme u obzir tradicionalni problemi s vjetrom podno Učke četiri odjedrena plova sasvim su dobar broj.

Prvog dana regate zbog bezvjetrice nije se jedrilo, dok se u iduća dva dana jedrilo po dva plova.

U subotu je puhalo jugo od 8 do 10 čvorova, dok je u nedjelju flota izašla na tramontanu koja je imala prosjek između 12 i 15 čvorova.

Generalno gledajući domaće snage su bile najuspješnije i zauzele su prvo i treće mjesto. Pobjednik regate bio je Ricardo Juretić, a brončani Maro Bratonja, dok se između njih ubacio Borna Mohač iz JD Val iz Crikvenice.

Bodovni rasplet za prvo mjesto bio je vrlo zanimljiv, jer je Borna nedjelju dočekao s dvije pobjede, a Ricardo s dva druga mjesta. Ali u nedjeljno jutro Ricardo je bio bolje raspoložen i do zlata stiže s jednim trećim mjestom (koje je odbacio) i pobjedom u četvrtom plovu, dok je Borna u cilj ulazio kao 5. i 4.

Što se tiče konkurencije u kategoriji djevojčica najbrža je bila Karla Blašković iz Pulske Vege koja je imala jednak broj bodova kao i predstavnica Opatije Alexandra Ivanova. Za Karlu je prevagnulo treće mjesto iz drugog plova, dok je Alexandrin najbolji rezultat bilo 5. mjesto iz prvog jedrenja.

Trećeplasirana djevojčica bila je još jedna članica Vege - Tonka Kastelić koja je bila 10. u generalnom plasmanu.

Što se tiče najmlađih, kategorije do 12 godina, najbrži je bio dječak Juraj Lencović iz JK Istra iz susjednog Lovrana koji se izborio za 15. mjesto na zajedničkoj ljestvici.

Kompletne rezultate možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Vanja Biondić

 

Back To Top