Jedna vrlo lijepa vijest stigla je s otoka Krka i Jedriličarskog kluba Plav... njihovi stari objekti otišli su u povijest, a mjesto zauzima novi, moderni objekt koji će mladim Krčkim jedriličarima sigurno poboljšati uvjete treniranja i odlaske u klub učiniti još dražima.

Objekt koji je do sad koristio JK Plav dan je na korištenje još u prošloj državi. Ni tada, kao ni danas, jedrenje nije bilo visoko na ljestvici popularnosti, pa ni prostori koji su davani na korištenje  redovito nisu bili reprezentativni i namjenski građeni. Konkretno kad je JK Plav u pitanju, njima je dana na korištenje zgrada bivšeg "macela", tj. klaonice, pola sata udaljene od naselja.

Foto: Nena Marelić Iussich

Vrijedni članovi kluba prostor su uredili, a u susjednoj borovoj šumi poravnali su jarugu i postavili stari 20 stopni transportni kontejner koji je prokišnjavao, pa su iznad njega trebali podignuti i odgovarajuću nadstrešnicu. Naravno, to je sve napravljeno kao privremeno rješenje, sve u nadi da će se brzo iznaći rješenje za izgradnju odgovarajućeg čvrstog objekta koji će zadovoljiti sve njihove potrebe.

Nakon dugog niza godina stiglo je i vrijeme za realizaciju i trenutno je gotova prva faza izgradnje, a grad Krk ovih dana raspisuje novi javni natječaj namijenjen drugoj fazi izgradnje.

Ako procedura bude uredna i ne bude zastoja u radu sve bi trebalo biti gotovo u lipnju i 147 godina star JK Plav uselit će se u objekt koji će imati veliki središnji dvoetažni prostor (hangar), a u ostalim prostorijama koje će se nalaziti i u prizemlju i na katu nalazit će se svlačionice, ured, sala za sastanke, polivalentni prostor, terasa...

Čestitke Krčanima uz iskrene želje svim ostalima koji se nalaze u neadekvatnim prostorima da pronađu načina da i oni nastave svoj rad u primjerenim objektima.

Naslovna foto: Nena Marelić Iussich

 

Back To Top