Najmlađi jedriličari iz JK Split i ovu kalendarsku godinu započeli su nastupom u Napulju na velikoj regati klase Optimist na kojoj je ove godine nastupilo 250 kadetkinja i kadeta iz 13 država, a pridružila im se i najbolja jedriličarka Hvarskog JK Zvir.

Nažalost, vremenski uvjeti u Italiji nisu bili baš idealni za jedrenje. U tri dana jedrenja, od. 5. pa do 7. siječnja, vjetra je bilo dovoljno samo za tri kompletna plova.

S obzirom na broj natjecatelja flota je bila podijeljena u dvije velike skupine koje su se bodovale u Diviziji A, dok su najmlađi jedriličari bili odvojeni u Diviziji B. To je inače praksa koja je u Italiji već uobičajena, dok se polako uvodi i na ostalim velikim međunarodnim natjecanjima.

Prvog dana regate odjedren je samo jedan plov po slabašnih 6-8 čvorova. Unatoč pokušajima premještanja regatnog polja nije se uspjelo pronaći dovoljno vjetra za bogatiju bodovnu sliku, pa su se sve nade usmjerile na idući dan.

Foto: Blue Passion Photo

Petak je bio duplo bogatiji odjedrenim programom i svim jedriličarima dodana su još po dva nova boda i kako se sutradan pokazalo, to je bilo sve što se uspjelo iskoristiti ove godine u Napulju.

Uvjeti na moru su ponovno bili teški, dok su u subotu bili nemogući, odnosno vjetra nije bilo.

Što se tiče naših predstavnika oni su regatu završili rašireni po prvoj polovici rang ljestvice, a taj raspored izgledao je ovako:

19. Lorenzo Bertolino - JK Split

22. Nina Marušić - JK Zvir

29. Zoran Jakić - JK Split

45. Marko Barišić - JK SPlit

49. Tereza Buličić - JK Split

89. Toma Smirčić - JK Split

108. Marta Lolić  - JK Split

Trenerima je žao što se ovako velika regata nije jedrila još jedan dan, pogotovo jer su prilikom odlaska nostalgično promatrali jugo koje je ispunilo Napuljski zaljev i koje je moglo osigurati još najmanje tri jedrenja i raspodjelu rezultata učiniti mnogo realnijom nego što je bila nakon samo tri plova po vrlo slabašnoj termici.

Lijepe fotogalerije s Campobasso Trophyja možete pronaći na Facebook stranicama RYCC Savoia.

Naslovna foto: Blue Passion Photo

 

Back To Top