Trodnevna uvertira u najmasovniju regatu srednjeg Jadrana, Mala Mrduja - memorijal Borisa Vujnovića, na kraju se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta jedrila samo jedan dan. 

Vikend od 23. do 25. rujna sličan rasplet imao je skoro na cijelom Jadranu. Petak u znaku jakog vjetra, subota bonaca i u nedjelju ponovno jak vjetar, ali uz kišu.

Imali smo 91 prijavljenog optimista iz 13 klubova. Među njima bilo je i pet natjecatelja iz Crne Gore iz JK Delfin.
U petak smo imali petnaestak čvorova maestrala uz jaki kurenat, pa smo morali dosta puta ponavljati start. Ali unatoč svim problemima uspjeli smo izvući tri regate.
U subotu smo cijeli dan čekali. Regatni odbor čekao je na moru, a natjecatelji su za to vrijeme bili na kopnu. Oko 14 sati djeca su pozvana na more i nastavili smo čekati do 16 sati kad smo dignuli kodeks-alfa.
Stalno je puhalo između 2 i 4 čvora, ali nikad nije išlo preko pet čvorova.
U nedjelju smo imali kišu i jako jugo, a kako je ovo ipak bila kvalifikacijska regata - nije bila izborna i imala veliku važnost, u dogovoru s trenerima odlučili smo da ne izlazimo na more.
Puhalo je i preko dvadeset čvorova uz vrlo veliki val i tako da smo na kraju jedrili samo u petak.

Dominik Perković, JK Labud

U tri održana plova najbolji je bio Labudov jedriličar Bepo Duplančić. On je u prvom plovu završio na drugom mjestu, dok je u iduća dva pobijedio. Bodovi koje je skupio stvorili su ogromnu razliku u odnosu na sve u neposrednoj blizini.

Tako je drugoplasirani Toma Smirčić iz JK Split imao vrlo velikih 16 kaznenih bodova, dok je Jakov Dokoza iz Zadarskog Uskoka broncu osvojio s 19 kaznenih bodova.

U konkurenciji djevojčica pobjedu je odnijela Marta Lolić iz JK Split koja je završila na 7. mjestu generalnog plasmana s istim brojem bodova kao klupski joj kolega Zoran Jakić koji se uz Bepa jedini mogao pohvaliti pobjedom u jednom od plovova.

Uz Martu još su najviše slavile Tereza Buličić iz JK Trogir i Valentina Jelić iz JK Mornar, dok je član JK Uskok - Roko Mlinar, bio najbolji u kategoriji do 12 godina.

Kompletne rezultate regate možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: JK Labud

 

Back To Top