Povratak starta Splitske trening lige u standardni dio Splitskog akvatorija dogodio se u nedjelju 4. veljače. Tada su domaćini okupljanja ponovno bili idejni začetnici iz JK Labud.

Na startu se u kombinaciji lagane tramuntane i teških sivih oblaka iznad Splita formirala dupla duga. Kako je bila iznad kopna nije se moglo jedriti ispod nje i eventualno pronaći neka škrinja sa zlatom, pa je zato trening napravljen na ruti Galebovi - zelena lanterna ispred Instituta - Galebovi (pomoćni cilj) - Govnjara - Galebovi.

Govnjara je također označena i kao pomoćni cilj, ali s obzirom da je vjetar okrenuo na desetak čvorova juga bilježili su se samo prolasci pored Galebova.

Na ovonedjeljnom druženju okupilo se 15 jedrilica. Pobjedu u realnom vremenu je ponovno odnio Petit Amie kojem je ovo ujedno i treća pobjeda u nizu! Naravno, s ovakvim nizom su suvereno zasjeli na čelo Open ljestvice. Iza njih je u cilj ušao Barba Branko kojem je ovo prvi nastup u ovoj sezoni, dok je na 3. mjestu Quaka. Cijelo stanje po Openu možete pronaći ovdje dok je 4. kolo detaljnije dostupno ovdje.

Naravno, rezultati su dostupni i po THC-u (misli se na sustav razvrstavanja). Naravno, ova slika je nešto drugačija od one u Openu. Ovako su na ruti od 6.8NM najbrži bio dvojac u Sinbadu, Seascapeu 18. Drugoplasirana je bila još jedna malena jedrilica, mikro poma pod imenom Ančica, dok je realni pobjednik uspio osigurati treće mjesto.

Ančici je ovo treći vrlo dobar rezultat po THC-u i trenutno je čvrsto na prvom mjestu. Zato je na drugom i trećem mjestu vrlo napeto između Petit Amia i Brive, jer ih dijeli samo 0.47 bodova! Konačna ljestvicu po THC-u možete pronaći na ovom linku.

A za jelovnik i gladne jedriličare pobrinula se ekipa jedrilice Kain koji su spremili pašticadu od tune!

Foto: Goran Martinović

Idući trening je dva tjedna. Domaćini će biti iz JK Strožanac. Do tada možete uživati u fotogalerijama koje možete pronaći na ovom linku.

 

Naslovna foto: Goran Martinović