Impresivan broj, za Hrvatske pojmove, od 29 jedriličara koji su se u Splitu okupili na 3. Trofeju istoimenog jedriličarskog kluba za klasu DF65, obilježio je vikend 12 - 13. ožujka u svijetu Hrvatskog RU jedrenja.

Regata se odvojeno jedrila u konkurencijama juniora i seniora s tim da su juniori brojčano dominirali i bilo ih je čak 17 na startnoj listi, dok se u konkurenciji starijih istomišljenika moglo pronaći njih 12.

Konkurencija je čak bila i međunarodnog karaktera, jer su se u regatu uključili i Ukrajinski jedriličari koji su trenutno zbog ratnih zbivanja morali na neograničeni rok produljiti svoj boravak u Splitu. Uglavnom su to bili članovi kluba domaćina uz par Zentana i Mornarevaca i jednog jedriličara iz Biograda

Jedrilo se na istočnom lukobranu Splitove lučice po laganom burinu. Juniori su odradili 4, a seniori 6 jedrenja.

Ne treba posebno naglašavati da su jedrenja imala jak natjecateljski karakter što je potkrijepljeno s par DSQ-ova i UFD-ova.

Među juniorima najbolji je bio Bruno Marević, inače i aktivni jedriličar u klasi IOM čiji jedini kiks bio je drugo mjesto u posljednjem plovu. Slobodno se može reći da je tu naplatio svoj dugi angažman u RU jedrenju, jer je velika većina kunkurenata imala ili prvi ili jedan od malobrojnih kontakata s ovom klasom. U svakom slučaju, znanje i vještine koje su stekli u drugim klasama spretno su primijenili i na DF65, pa su u vrhu bila imena koja su i na ostalim regatama u toj visokoj zoni.

Srebro je osvojio Šime Bosna Rusković, dok je bronca otišla Zoranu Jakiću, obojici članova JK Split, dok je Bruno jedrio za JK Zentu.

Foto: Marko Bertolino

Slično je bilo i u seniorskoj konkurenciji. Dio jedriličara bio je s manjim iskustvom u DF65, ali s vrlo velikim iskustvom u krstašima i iz juniorskih dana. Jedan od takvih, Luka Jerčić, od trećeg plova, pa do kraja nije dozvolio nikome da mu se približi i dovede u pitanje pobjedu na domaćem lukobranu.

Preostale dvije pobjede odnio je najbolji junior, Bruno Marević, te u konačnici osvojio srebro u ovoj konkurenciji, dok je još jedan Lučićar - Zoran Kalinić, osigurao broncu za sebe i svoj klub.

Kompletne rezultate regate možete pronaći na ovom linku, dok fotogaleriju možete pronaći na Facebook stranicama JK Split na ovom linku

Naslovna foto: Marko Bertolino