Članovi klase RU jedrenja pripremili su dva video uratka za sve zainteresirane za jedrenje s jedrilicama klase DF65 i klase IOM.

Svjedoci smo sve veće popularnosti jedrilica čiji puni naziv je Dragon Force 65. Klase u nas raste na mjesečnoj bazi, a prije dva mjeseca u Splitu je organizirano i Prvenstvo Hrvatske. S ovim jedrilicama zainteresirani su jedriti i najmlađi kao i stariji i iskusniji jedriličari, tako da se po pripremi ovih jedrilica za izlazak na more može primijetiti i razina znanja njihovih kormilara.

Da bi razlika među njima bila što manja i da bi početnici što ranije počeli hvatati korak s iskusnijim kolegama vrlo je korisno pogledati ova dva video uratka, a pogotovo drugi. Naime, prvi je više orijentiran pripremi jedrilice DF65 za jedrenje, dok su u drugom prikazani osnovni principi utjecaja pojedinih dijelova snasti na samo jedrenje.

 

Naravno, svi ovi principi primjenjivi i na velikim jedrilicama, pa ako želite provjeriti da li jednako razmišljate kao višestruki svjetski prvak u klasi IOM Zvonko Jelačić, onda pokrenite donji video: