Od petka do nedjelje JK Mornar bit će domaćin Prvenstva Hrvatske za klasu Melges 24, a po imenima koja su najavljena za startnoj listi riječ je o vjerojatno najjačoj regati u Hrvatskoj u dugo vremena.

Prije tri tjedna JK Labud je organizirao pretposljednju regatu iz ovogodišnjeg Croatian Sailing Series ciklusa i već na njoj sudjelovala je krema hrvatskog olimpijskog jedrenja. Nažalost nije bilo previše vjetra, ali u dva odjedrena plova mnogi su pokazali da su više nego spremni za kompetitivno jedrenje na najvišoj razini. Tada su izostali jedino jedriličari koji su bili spriječeni zbog nastupa na regatama u inozemstvu, ali ovaj vikend svi su oslobodili u svojim kalendarima.

Natjecateljski dio trajat će tri dana, od petka do nedjelje. S obzirom na kratak dan i općenito lagane vjetrove u jesenskom periodu, realno je za očekivati da će flota na more izlaziti dosta rano. U Splitu su svjedoci tome i svi koji se tamo trenutno nalaze, jer mnoge, pogotovo domaće posade, već od početka tjedna jutra intenzivno provode u treninzima.

Što se tiče konkurencije, ona će ovog puta biti pojačana i stranim posadama, a trenutna startna lista izgleda ovako:

 1. Strilica - Filip Jurišić - CRO 166
 2. Poliklinika Nova - Ivan Kljaković Gašpić - CRO 567
 3. Iggy - Karlo Kuret - CRO 385
 4. Tutta Forza - Šime Fantela - CRO 643
 5. Palmina - Bojan Vrščaj - CRO 237
 6. Cro-a-sail - Miroslav Reljanović - CRO 782
 7. Cezibordo - Srđan Ninčević - CRO 517
 8. Obi Wan - Toni Bulaja - CRO 389
 9. Panjić - Luka Šangulin - CRO 739
 10. Blue Label - Tin Matulja - CRO 006
 11. Melgina - Paolo Brescia - ITA 793
 12. Lero - Ivo Kvestić - CRO 264
 13. Joyrunner - Boris Tomić - CRO 792
 14. Yikes - Tonči Stipanović - CRO 516
 15. Strambapapa - Michele Paoletti - ITA 689
 16. The Pimp - Roko Štambuk - CRO 358

Vremenska prognoza trenutno najavljuje laganije vjetrove iz skoro svih smjerova, tako da će RO imati vrlo izazovan posao ispred sebe, a možda po nekim od uvjeta bude zgodno postaviti i regatno polje ispred Sustipana što bi bilo vrlo zgodno za sve koji se tih dana nađu u blizini.