Ljeto nije rezervirano samo za mlade jedriličare u malim klasama, već i naši iskusni morski vukovi putuju po Europi i nastupaju na prestižnim jedriličarskim događanjima.

Ovaj put ćemo najaviti nastup Stjepana Marinovića na Puig Vela Clasica, regati klasičnih jedrilica koja se organizira u Barceloni. Osim što će sa svojom posadom nastojati jedriti što bolje imaju još i dodatno breme, a to je obrana naslova osvojenog prošlog ljeta.

Jedrilica na kojoj Stjepan jedri je Kelpie of Falmouth. Na regati je svrstana u skupinu "big boat", a inače je riječ o jedrilici koja spada u "goleta epoca", duljine je 19.21m i porinuta je daleke 1927. godine. U ovoj grupi će ukupno biti 5 jedrilica, dok je na cijeloj regati prijavljena 41 klasična ljepotica.

Funkcije koje naš jedriličar obavlja su višestruke. Prevenstveno mu je zadatak trim glavnog jedra, ali po potrebi uskoči u pomoć kormilaru i taktičaru, a inače je u posadi standardno 15 jedriličara.

Jedrit će se tri dana, po jedan plov dnevno, a kurs je postavljen kao navigacijsko jedrenje. Kad su u pitanju klasične jedrilice njihovo svrstavanje u skupine, definiranje pravila za postavljanje regatnih polja, načine bodovanja itd. nadležna je udruga International Mediterranean Committee - CIM.

Stjepanu želimo uspjeh u obrani naslova, a uz ovu regatu Kelpie of Falmouth će nastupiti i na Les Voiles de Saint Tropez krajem rujna.

 

Back To Top