Tehnički gledano, 6. kolo Splitske trening lige je posljednji ligaški trening susret na našoj strani Jadrana dok ne prođe opasnost od Korona virusa. Istog dana "Vilo moja" je na na Ligi Orsan u cilj dojedrila kao posljednja u 12:43:10, a u Strožancu je start signaliziran u 12:45:00.

Održavanje ovog okupljanja je bilo neizvjesno do samog vikenda. Razlog je već dobro poznat, a kao još jedan otežavajući element pojavila se i odluka Izvršnog odbora HJS-a. Ali kako u ovom slučaju nje riječ o službenom natjecanju iz kalendara Saveza, već o "spontanom" susretu jedriličara na moru, a i još uvijek ih je bilo mnogo manje nego sa zabranom na državnoj razini propisanih najvećih grupa od po 100 osoba.

Regatno polje je postavljeno u obliku trokuta ukupne duljine od oko 6.5NM i u principu je bilo jednako polju koje se već ovdje jedrilo, kad je bilo otvaranje ove ligaške sezone. Također je puhala bura u oba slučaja, samo što je ovog puta bila nešto slabija i stvarala je manje problema u svladavanju rute.

Odziv je bio prigodno malen, devet posada, ali ako se gleda sa strane organizatora napredak je očit u odnosu na prethodni trening u njihovim vodama kada je jedrilo osam jedrilica. 

Foto: Ivo Hajduk - Legendarna narančasta Pilates lopta

U cilju je bilo posebno zanimljivo po pitanju prve dvije jedrilice. Malobrojni gledatelji su nazočili još jednom nadmetanju Davida protiv Golijata. Najmanja i najveća jedrilica sa startne liste vodile su regatu i u cilj ušle s 15 sekundi razlike!

Ovog puta pobjeda nije epski otišla u ruke manje jedrilice - Ultra ribici, First 24 Emila Tomaševića, već je Ciril Vrančić pobjedom proslavio prvi nastup sa svojim novim Oceanisom 46.1 - Mila 8. Ovo mu je druga pobjeda u nizu. U prošlom kolu je pobijedio sa Srnom V. Razlika u cilju između ove dvije jedrilice bila je samo 15 sekundi!

Izvrsno jedrenje je zato po premjeru, sasvim očekivano donijelo prvo mjesto malenoj Ribici.

Na trećem mjestu u open poretku i na četvrtom po THC-u završio je Big Grin. Posada Luke Jerčića je 3 minute kasnila iza Ultra ribice.

Tri minute i 45 sekundi nakon Širokog osmjeha u cilj ulazi vremešni Satan II. Ovo jedreno vrijeme donijelo mu je treće mjesto po THC-u i vrlo važne bodove za osvajanje vodećih pozicija na obje ljestvice u generalnom poretku... i po Openu i po THC-u.

Što se tiče ostalih sudionika oni su ulazili u cilj do 14:56, odnosno posljednji je kasnio za Mirom malo više od 25 minuta koja je pobjedu odnijela s vremenom 01:45:45.


6. kolo je po originalnom planu trebalo biti odjedreno 1. ožujka ispred JK Split, međutim, vrlo jako jugo je omelo planove organizatora i dogovoreno je da se prebaci na 22. ožujka. Ali s obzirom na trenutno važeće uredbe Vlade RH o tome nema ni govora.

Nadamo se da će trenutno stanje proći što ranije i da će se nastaviti kako s normalnim životom, tako i s jedriličarskim aktivnostima na moru, a i članovi JK Strožanac su najavili nadoknadu propuštenog prigodnog domjenka na idućem okupljanju u njihovom aranžmanu wink

 

Naslovna foto: Damir Kraljević

 

Back To Top