Prošli vikend Optimisti su jedrili i na srednjem Jadranu. Flota s juga okupila se u Zadru na regati koju je organizirao JK Uskok - Kup Svetog Krševana.

Regata je bila izrazito međunarodnog karaktera. Uz domaće natjecatelje jedrio je popriličan broj mladih natjecatelja i natjecateljica iz Poljske, Italije i Slovenije. Iz Poljske je stigla skupina od 27 kadeta, iz Italije njih devetero, a iz Slovenije dvoje.

Program jedrenja bio je jednak onom koji su im imali kolege u Kvarneru, a na kraju su odjedrili i potpuno jednak program. U subotu nisu imali sreće s vjetrom i sve nade su položili u nedjelju i nedjeljnu prognozu.

Srećom je u nedjelju lagani južin popunio Zadarski kanal. Puhao je do desetak čvorova i bilo ga je dovoljno da se odjedre tri plova.

Vrhom flote dominirali su strani jedriličari. U prvih deset nalazila su se samo dva CRO jedra. Pobjede u dva prva plova odnio je poljski jedriličar Mikolaj Glab, dok je u trećem plovu pobijedio Talijan Giuseppe Montesano.

Od naših najbolje se snašao Toma Smirčić iz JK Split. Mladi Lučićar završio je regatu na korak do medalje u generalnom plasmanu, ali zato je bio najbolji u konkurenciji U12. Do ovog rezultata stigao je preko 2., 11. i 4. mjesta.

U dobnoj skupini U12 imali smo i najbolju djevojčicu. To je bila domaća jedriličarka Lucia Zoe Jukić, 24. u generalnom plasmanu.

Što se tiče djevojčica u apsolutnoj kategoriji tu je najbolja bila Talijanka Zala Sterni, dok je od naših jedriličarki najbrža bila Nina Marušić. reprezentativka JK Zvir.

Kompletne rezultate regate možete pronaći na ovom linku.